НАП и EY България внедряват нов стандарт за обмен на информация между данъкоплатците и данъчната администрация

23 юни 2023

Внедряването на SAF-T – нов начин за обмен на информация между данъкоплатците и администрацията, който да облекчи ревизиите и проверките, е в своя ход. С подкрепата на Европейската комисия НАП и Ърнст и Янг България съвместно реализират проект, чрез който да се осъществи подготвителната фаза за промяната. Моделът вече е въведен в редица европейски държави и ползите вече са налице.

SAF-T (стандартен одитен файл за данъчни цели) е международен стандарт за електронен обмен на данни между данъкоплатците и данъчните органи, който вече е въведен успешно и влияе положително на дейността на бизнеса в редица европейски държави.

Повече информация за стандарта и проекта за неговото внедряване в България ще намерите в следната статия на адв. Милен Райков, съдружник „Данъци и право“ в EY България, Македония, Албания и Косово: „Какви са ползите за бизнеса и данъчната администрация от стандарта за данъчно-счетоводно отчитане SAF-T?“, както и в приложената презентация от организираното на 15 юни т.г. представяне на проекта.

Още новини

20 ноември 2023

НОВО! АПИС предлага експертни услуги за осигуряване на съответствие с изискванията на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения (ЗЗЛПСПОИН)

АПИС Европа предлага изготвяне на цялата документация, която е необходима на Вашата организация, за да приведе дейността си в съответствие с изискванията на новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения (ЗЗЛПСПОИН).

10 ноември 2023

24-часов свободен достъп във връзка с предстоящите изменения на данъчните закони

Във връзка с предстоящите изменения на данъчните закони АПИС предоставя 24-часов свободен достъп до продукта Апис Право

08 ноември 2023

Специална промоционална цена за първите 100 билета за Balkan eCommerce Summit 2024

Регистрирайте се за най-голямото на Балканите събитие за споделяне на опит в електронната търговия!