Заключителна международна конференция по проекта SMEDATA II

15 юни 2022

На 17 юни 2022 г., от 9 ч. (10 ч. българско време), в Thon Hotel EU, Rue de la Loi 75, Брюксел, ще се проведе международна конференция „Бъдещи възможности за предприятия, ориентирани към неприкосновеността на личния живот“.

Събитието се организира в рамките на проект SMEDATA II, по който си партнират Комисията за защита на личните данни на Република България, АПИС Европа, Съюза на юристите в България, адвокатско дружество „Ърнст и Янг България”, Европейската асоциация на жените юристи – клон България и Римският университет „Roma Tre“.

Международната конференция в Брюксел ще бъде посветена на последните промени на европейското законодателство в областта на защита на данните и ефектите, които има за предприятията. Очакваната публика са представители на организациите на МСП от целия ЕС, експерти по икономически и законодателни въпроси, както и представители на институциите на ЕС.

Събитието ще открият Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни на Република България и заместник-председател на Европейския съвет за защита на данните, и проф. Гуерино Фарес – преподавател в Римския университет „Рома Тре“. Европейската асоциация на жените юристи ще бъде представена от Катрин Милър, председател на организацията. Проф. Марко Леоне, представител на италианския орган за защита на данните, ще говори за перспективата пред националните органи по защита на данните четири години след започване на прилагането на Общия регламент за защита на данните. Васил Василев, ДЗЛД на АПИС Европа, ще представи обновената версия на иновативното мобилно приложение „GDPR в твоя джоб”, достъпно вече и за настолни компютри с Windows 10/11.

Презентации ще изнесат още и представители на Съюза на юристите в България, Европейската асоциация на жените юристи и Комисията за защита на личните данни на Република България.

Подробна програма на събитието можете да намерите тук.

Запис от конференцията, първа част - тук.

Запис от конференцията, втора част - тук.

 

Проект „SMEDATA II: Осигуряване на най-висока степен на защита на неприкосновеността на личния живот и личните данни чрез иновативни инструменти за малки и средни предприятия и граждани” е финансиран по програма „Права, равенство и гражданство” на Европейския съюз с номер на договор 101005747 – SMEDATA II – REC-AG-2020 / REC-RDAT-TRAI-AG-2020.